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TRAINING PROVIDERS’ CIRCULAR NO. 1 / 2020 

REVISED TERMS AND CONDITIONS FOR THE USE OF HRDF LOGO AND 
MARKETING PHRASES 

 

 

1. PURPOSE 

1.1  The purpose of this Circular is to inform the Training Providers on the 
revised Terms and Conditions for the use of the HRDF logo for promotional 
purposes.  

 

2. BACKGROUND 
 

2.1  The Human Resources Development Fund (HRDF) had issued a circular 
(Training Providers’ Circular No. 1/2018) dated 20 December 2017 which 
includes the Terms and Conditions as well as the Guidelines for Training 
Providers to use the HRDF logo for promotional purposes. 

 

3. REVISED TERMS AND CONDITIONS 

 

3.1  The HRDF corporate logo has been registered with the Intellectual Property 
Corporation of Malaysia (MyIPO) since 2012. As such, the format of the logo 
has to be adopted by all HRDF registered Training Providers to reflect this 
corporate logo. 

 

3.2 Training Providers need to ensure that the correct format of the logo is used 
according to the Logo Guideline. Please refer to the attached guideline. 

  

3.3 We found various instances of misuse of the HRDF logo. In view of this, the 
use of the HRDF logo is NOT ALLOWED for any media except the ones 
specified in Item no. 3.4 of Training Providers’ Circular No. 1/2018. This 
includes the use of the HRDF logo on business cards, training certificates or 
other similar items.  

 

3.4 This circular does not replace Training Providers’ Circular No. 1/2018. 
Hence, all other Terms and Conditions specified in that circular still apply. 

https://www.hrdf.com.my/wp-content/uploads/2016/12/TP-CIRCULAR-NO-1_2018.pdf.pdf
https://www.hrdf.com.my/wp-content/uploads/2016/12/TP-CIRCULAR-NO-1_2018.pdf.pdf
https://www.hrdf.com.my/wp-content/uploads/2016/12/TP-CIRCULAR-NO-1_2018.pdf.pdf
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HRDF LOGO FAQ 
 

No. Question Answer 

 
1. 

 
My company is registered as 
a HRDF training provider. 
Can I use the HRDF logo for 
the purpose of marketing and 
promotion? 

 
HRDF allows registered training providers to use the 
HRDF logo for the purpose of marketing and 
promotion, subject to the Terms and Conditions as 
detailed in Training Providers’ Circular No.1/2018, 
Training Providers’ Circular No. 1/2020 and HRDF 
Logo Guideline. 
 
Training providers need to ensure that the correct 
format of the logo is used according to the Logo 
Guideline. The guideline can be downloaded at 
www.hrdf.com.my;  (Services -> Training Provider -> 
Logo and Guideline) 
 
Registered training providers are only allowed to use 
the Logo(s) as shown on Page 2 of HRDF Logo 
Guideline. However, the corporate logo is NOT 
ALLOWED to be used by any of the registered training 
providers. 
 

 
2. 

 
What are the marketing 
phrases that can be used by 
registered training providers? 

 
Training providers are ONLY ALLOWED to use the 
following phrases, either individually or collectively, 
when marketing their Training Programmes: 
i. HRDF Training Provider - used to show that the 

Training Provider is registered and still active 
with HRDF.  

ii. HRDF Claimable - used for marketing of 
Training programmes, Conferences, Seminars 
and any other such events which are claimable 
from the HRD levy. 

 

 
3. 

 
Where can the training 
providers use the HRDF 
logo? 

 
The HRDF logo shall ONLY be used for promotional 
purposes via the following media: 
i) Printed media (except posters or advertisements 

which are being pasted on any vehicles or public 
transportations) 

ii) Radio, television, video or digital media inclusive 
of multimedia; and  

iii) Internet and website 
 
The use of HRDF logo is NOT ALLOWED for any 
media except the ones listed above. This includes use 
of HRDF logo on business cards, training certificates 
or any other promotional items. 
 

  

http://www.hrdf.com.my/
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4.  

 
In what circumstances does 
the logo of HRDF considered 
to be misused? 

 
The HRDF  logo CANNOT be used for the following 
purposes : 
i) The use of HRDF logo with terms such as 

Sponsored by, Recognized by, Endorsed by, 
Approved by, Strategic partner, Accredited 
by, In collaboration with and other similar 
terms for Organizations and/or Events.  

ii) Fully HRDF claimable, Funded by, 100% 
Claimable, Fully Subsidised by and other 
similar terms for Training Courses and/or 
Programmes. 

 

 
5.  

 
My company is conducting 
few training courses which 
are approved to run under 
the Strategic Initiative 
Scheme. Can I use the 
marketing terms as stated in 
Question no.  4(i), (ii) above? 
 

 
The terms and conditions for the use of the HRDF logo 
/ marketing phrases under Strategic Initiative scheme 
will be stipulated in the contract/letter of award/letter of 
approval for each respective scheme. 

 
6.  

 
What are the consequences 
if the Training Provider fails 
to adhere to the Terms and 
Conditions in using the 
HRDF logo and stipulated 
marketing phrases? 
 

 
HRDF reserves the right to take administrative action 
against any Training Provider who fails to adhere to 
the Terms and Conditions in using the HRDF logo and 
stipulated marketing phrases. This may include 
suspension or blacklisting of the errant training 
provider. 

 
7. 

 
My company would like to 
use the HRDF logo for 
purposes other than those 
stipulated in the circulars and 
in this FAQ. Can I do that? 
 

 
Please write to the Head of the Training Market 
Department of HRDF for prior written approval in such 
situations. However, such approvals will be available 
for a limited period of time only. 

 
8.  

 
Is non HRDF registered 
training providers allowed to 
use the HRDF logo? 

 
Companies who are not HRDF registered training 
providers are not allowed to use the HRDF logo unless 
they have gotten the written approval from HRDF 
 

 
9. 

 
My company have printed out 
marketing collaterals which 
may not comply with HRDF 
terms and conditions.  What 
will be my options? 
 

 
Training providers will be given a grace period for 
rectification. By 1 July 2020, HRDF will take action 
against any Training Provider found abusing or 
misusing the HRDF logo. 

 

- END - 



LOGO GUIDELINE 
(TRAINING PROVIDER) 

HUMAN RESOURCES DEVELOPMENT FUND  
KUMPULAN WANG PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA 

 



• TRAINING PROVIDERS  
HRDF allows its registered training providers to use the HRDF logo for the 
purpose of marketing and promotion, subject to  the Terms and Conditions as 
detailed in the Training Providers’ Circular No. 1/2018 and Training Providers’ 
Circular No. 1/2020.  

HRDF Training Provider HRDF Claimable 

 
 
 
 
 
 
 
 

Download HERE:  http://bit.ly/2IDxl0r  Download HERE:  http://bit.ly/2Q4b7J6   

http://bit.ly/2IDxl0r
http://bit.ly/2Q4b7J6


• LOGO SPECIFICATIONS (TRAINING PROVIDER) 

Full Colour Version Single Colour Version 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full Colour White Black  



• LOGO SPECIFICATIONS (CLAIMABLE) 

Full Colour Version Single Colour Version 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full Colour White Black  



•  INCORRECT LOGO APPLICATION 
The logo should not be stretched disproportionately or represented in a distorted 

manner. The propositions of these 2 elements should always remain intact and 

must not be altered. The logo should not be condensed or extended.  
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